Ny krönika: Min släkt listades – Bara två överlevde

”När romer utsätts för denna typ av diskriminering och hot, är det faktiskt min skyldighet som svensk medborgare (eller medmänniska) att reagera. För det finns aldrig några garantier för att vi i framtiden fortfarande kommer att leva i ett demokratiskt samhälle. Det finns inte heller några garantier för att ingen kommer att vilja utnyttja dessa listor i framtiden. Hur vill jag inte ens fundera över, men jag vet vad som hände mina släktingar när de under 1930-talet hamnade på judelistor.”

Ny krönika publicerad i Magasinet Paragraf. Här hittar du hela texten. 

paragraf2jpg

 

2 kommentarer på “Ny krönika: Min släkt listades – Bara två överlevde

  1. I have to thank you for the efforts you have put in penning this blog.
    I really hope to see the same high-grade blog posts
    from you in the future as well. In fact, your creative writing
    abilities has motivated me to get my own blog now 😉

    • Thank you so much for the compliment, Lamont! I just wish I had more time to update the blog and write articles more often. If you want to, leave the address to your new started blog so I can check it out. 🙂 Best, Isabel

%d bloggare gillar detta: