Om mig

linkedinbild

Kontakt:
isabel@sommerfeld.nu

LinkedIn

Jag är jurist och har i utbildningen inriktat mig på mänskliga rättigheter och terapeutisk juridik. Under min studietid var jag bland annat uppsats-trainee på Hannes Snellman advokatbyrå, inom verksamhetsområdet Corporate Responsibility & Compliance, samt gjorde praktik på demokratistiftelsen Silc.

Genom åren har jag engagerat mig inom människorättsfrågor och opinionsbildning. År 2009 grundade jag MR-och informationskampanjen Info Belarus, som blev särskilt uppmärksammad i och med min medverkan i SVT:s granskning av TeliaSonera (Uppdrag Granskning: De svarta lådorna), där stora brister i bl.a. bolagets människorätts- och anti-korruptions-due diligence avslöjades.

Vid sidan av mina studier har jag i drygt 8 år drivit en enskild firma som frilansjournalist, med särskild fokus på mänskliga rättigheter. Jag är krönikör på kriminal- och rättsmagasinet Para§raf och har bl.a. skrivit rapporter där jag granskat idrotten, stora världsmästerskap och dess påverkan på mänskliga rättigheter, miljön m.m. Mänskliga rättigheter på hal is, publicerades av Swedwatch 2014 och Emiren, Putin och VM-festenom kommande fotbolls-VM i Ryssland och Qatar, publicerades 2016 av Silc.

För mer information om mina erfarenheter och meriter, se LinkedIn.

Klicka här för pressbilder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: